DESPRE NOI

 

IDEEA DIN SPATELE SUCCESULUI NOSTRU

Ideea de baza a utilajului tip banzic orizontal isi are originea in zonele muntoase, unde posibilitatile de prelucrarea busteanului erau foarte limitate la acea vreme: bustenii trebuiau transportati in vale, unde se realiza debitarea, cu ajutorul oamenilor, cailor, boilor, iar riscul accidentelor era destul de ridicat.

DESPRE NOI

Astfel s-a nascut ideea de a aduce utilajul de debitare cat mai aproape de padure. Pentru ca gaterele, cu care se realiza debitarea, erau destul de grele si aproape imposibil de pozitionat in zona de rampa verde, inventatorul utilajului tip banzic a avut inspiratia de a construi un utilaj usor, cu volante tip roata, taierea busteanului fiind executata cu o panza panglica.

 
DESPRE NOI

Constructia primul banzic a inceput in toamna anului 1954, iar la scurt timp, in Februarie 1955 s-a facut prima proba de debitare cu acest nou tip utilaj. De atunci acest utilaj a fost continuu imbunatatit, s-au adunat constant informatii de la procesatorii de bustean, pentru a creste calitatea scandurilor rezultate, randamentul si fiabilitatea noilor generatii de utilaje de acest tip.
Si iata-ne in ziua de astazi, cand avem o gama variata de utilaje, cu multiple optiuni pentru a usura munca umana, care a devenit tot mai costisitoare, dar si pentru o optimizare ridicata a bustenilor. Lemnul este o resursa inestimabila, iar o procesare corecta poate salva milioane de alti copaci, de care avem atata nevoie.

DESIGNUL SI PRODUCTIA NOASTRA

Designul tuturor produselor executate de TRAK-MET, sunt realizate de ingineri specialisti in constructia utilajelor industriale in stransa colaborare cu ingineri de industria lemnului, care vin cu o experienta vasta din productie.

DESPRE NOI

Productia si constructia utilajelor, se realizeaza intr-o fabrica moderna, avand o suprafata de 2.500 mp, cu utilaje performante de ultima generatie, ultimele fiind achizitionate prin fonduri UE in anul 2016. Taierea componentelor si subansamblelor se face cu laser, indoirea si curbarea elementelor realizandu-se cu prese hidraulice moderne, curatarea acestora in camere speciale de sablare, iar finisajul in camp electrostatic.

DESPRE NOI

Astfel utilajele rezultate, putem spune ca sunt de cea mai buna calitate, iar clientii nostri multumiti.

AVANTAJELE NOASTRE

Executam utilaje personalizate pentru fiecare client in parte.
Folosim produse de foarte buna calitate, avand colaboratori cu renume mondial cum ar fii: SIEMENS (motoare electrice), SCHNEIDER (automatizare si senzori), CHIARAVALLI ITALY (transmisii si roti dintate),  HELUKABEL GERMANY (cabluri si furtune), OPTIBELT GERMANY (curele de transmisie), WINTERSTEIGER AUSTRIA (volante din fonta) etc.
Investim constant in inovatii si imbunatatiri, in urma datelor colectate de la clientii nostri.
Asiguram service international, iar in Romania avem 3 echipe de ingineri specializati si certificati in acest sens.
Experienta de trei generatii.

DESPRE NOI

SUGESTII

Pentru ca lemnul a devenit tot mai scump, noi venim in sprijinul dumneavoastra cu un sistem de eficientizare maxima a debitarii busteanului, sistem cumputerizat foarte usor de invatat de catre orice operator.

Cu ajutorul sistemului hidraulic, putem incarca, rasuci, prismui, alinia busteanul pe axa pentru reducerea conicitatii, cu un singur operator, la vechile banzice fiind folositi minim 3 oameni. La un simplu calcul aritmetic am avea: 2 oameni x 500 € fiecare = 1.000 € (+ taxe = aprox. 2.000 €). In 12 luni am avea un buget de 24.000 €, deci investitia pe un nou utilaj s-ar amortiza in maxim 1 an, tinand cont si de faptul ca va creste randamentul, productivitatea dar si calitatea materialului rezultat.

Speram ca si dumneavoastra sa deveniti unul dintre clientii nostri, iar impreuna sa ajutam la o procesare corecta a materialului lemnos.

Cu drag, de lemn

Echipa TRAK-MET

DESPRE NOI
DESPRE NOI

Str. Regele Ferdinand, nr. 22,
400110, Cluj Napoca
Birouri HUB-Etaj 3
Romania
Tel: 0374.917.777
Fax: 0374.096.000