SISTEMUL DE FINANTARE

GRENKE

PENTRU PERSOANE JURIDICE SI FIZICE AUTORIZATE
FINANTARE
 
FINANTARE

Produsele si Serviciile GRENKE

Cu GRENKE beneficiezi de oferte personalizate si conditii preferentiale pentru finantarea echipamentelor de care ai nevoie. Este simplu sa iti dezvolti afacerea cand colaborezi cu o echipa de profesionisti, pregatiti sa fie alaturi de tine cu servicii-suport pentru orice situatie.

Tot ce mai ramane de facut este sa sa optezi pentru unul dintre produsele noastre, iar noi ne ocupam de restul. Lasa detaliile pe mainile noastre!

 
FINANTARE
FINANTARE

INTREBARI FRECVENTE

 1. De ce sa accesezi sistemul de finantare prin contract de inchiriere?

  Avantajul contractului de inchiriere este faptul ca factura de chirie este deductibila integral, in schimb printr-un contract de vanzare-cumparare amortizarea unui echipament IT se face in 36 luni.

 2. Care este valoarea minima a bunurilor care pot face obiectul unui contract de inchiriere?

  Orice investitie de minim 500 euro poate fi finantata prin solutia de inchiriere GRENKE. Valoarea de 500 Euro reprezinta pretul de achizitie total al bunurilor si nu pretul per echipament. De exemplu pot fi inchiriate doua echipamente de 250 Euro per echipament.

 3. Cand incepe contractul de inchiriere?

  La livrare semnati un proces verbal de predare primire a bunurilor care va include data livrarii. Contractul d-voastra incepe in prima zi calendaristica a trimestrului urmator datei livrarii. Pentru perioada cuprinsa intre data livrarii si inceputul trimestrului veti plati zilnic 1/30 din chiria lunara agreata. Aceasta perioada nu face parte din perioada de baza a contractului.

 4. Care este frecventa de plata a ratelor: lunar sau trimestrial?

  Din motive de economie de costuri, frecventa implicita de plata a ratelor este trimestriala (pe 1 Ianuarie, 1 Aprilie, 1 Iulie si 1 Octombrie). Platile se fac in avans pentru trimestrul urmator.

  Exista posibilitatea sa faceti trecerea la plata lunara a chiriilor fie de la inceputul contractului, fie pe perioada contractului. Totusi, trebuie sa aveti in vedere ca plata trimestriala beneficiaza de o reducere, astfel incat daca decideti sa treceti la plata lunara, costul chiriei in fiecare luna se va mari cu 15 Euro + TVA.

 5. Cand voi deveni proprietarul bunului?

  In cazul inchirierii nu platiti rate pentru a cumpara bunul si a deveni proprietari, ci pentru utilizarea bunului.

  Din motive de natura legala in contractul de inchiriere se va preciza intotdeauna ca bunul se va returna la final. Doar in acest caz puteti considera chiria integral deductibila, altfel exista riscul asocierii contractului de inchiriere cu unul de leasing financiar. Mai mult, imediat ce returnati bunul la finalul perioadei de baza puteti inchiria imediat altul nou din punct de vedere tehnologic.

 6. Pot rezilia contractul de inchiriere inainte de terminarea perioadei de baza?

  Da, exista posibilitatea rezilierii contractului inainte de terminarea perioadei de baza. Totusi, se vor plati daune interese egale cu suma tuturor chiriilor care ar fi trebuit platite in cazul in care contractul nu ar fi fost reziliat.